Nederlandse stadsstranden * Stranden in de stad * Strand zonder zee * Strand aan de rivier

 Strand in de stad


Strand in de stad:


Strand Amsterdam

 
Blijburg aan Zee
 Strand West

Strand Rotterdam
 Strand aan de Maas

Strand Amersfoort
 Zandfoort aan de Eem

Strand (Internationaal)
 
Parijs
 
Mexico-Stad
 
Barcelona
 
Antwerpen

Stadsstrand nieuws!
 
Rotterdam
 
Groningen
 
Zoetermeer
 
Lent
 
Blerick
 Dordrecht


*
Info adverteerders
*
Oproep! stuur je foto's
*
Home / Terug / Start

Logo sponsor
€ 250,-
info@010webdesign.nl


Het Stadsstrand aan de Waal bij Lent zou een van de belangrijkste blikvangers in de zomer van dit jaar moeten worden, maar er komt slechts een uitgeklede versie.

4 mei 2007
Het Stadsstrand op de noordoever van de Waal, een van dé vondsten in het feestjaar 2005, krijgt dit jaar een bescheiden opzet. Het drijvend ponton tussen de kribben is afgeblazen, er komt geen stadscamping en er komt ook al geen permanente vergunning voor horeca.

De ambitieuze plannen van het gemeentebestuur die ook bij moesten dragen aan de image building van Nijmegen als city of health gaan evenmin door. De oorspronkelijke opzet is gereduceerd tot een viertal evenementen in juni, juli, augustus en september.

"Jammer" zegt Casper West van West Events. "Wethouder Depla heeft me gevraagd plannen te ontwikkelen voor het strand. We waren daar een heel eind mee op schot maar ik heb begrepen dat het allemaal niet doorgaat."

Het college van burgemeester en wethouders neemt er over anderhalve week een besluit over maar nu al is duidelijk dat de bewoners van Lent, die bezwaren hadden tegen een al te grootschalig evenemententerrein, op hun wenken worden bediend. "Wij hadden geen zin in een wekenlang intensief gebruik van het strand, uitgerekend in de mooiste tijd van het jaar", zegt Jan Rikken, voorzitter van de Wijkraad Lent. "Een idee voor een camping met de Vierdaagse zou ook in beeld zijn geweest. Maar naar ons idee levert dat alleen maar overlast op. Hetzelfde geldt voor een drijvend ponton met daarop allerlei horecavoorzieningen. Wij vonden dat geen goed idee."

De vrees van de Lentenaren is overbodig want B en W zien ervan af.

Teddy Vrijmoet van het Actief Comité Binnenstad Nijmegen, organisator van de Vierdaagsefeesten, kan zich wel voorstellen dat B en W hun plannen hebben bijgesteld. Het Waalstrand is een prachtlocatie maar dat moet allemaal nog een beetje groeien. Wij hebben daar ook vrede mee", zegt ze.

 

Stadsstranden 
010Webdesign.nl in samenwerking met FunArt.nl