Nederlandse stadsstranden * Stranden in de stad * Strand zonder zee * Strand aan de rivier

 Strand in de stad


Strand in de stad:


Strand Amsterdam

 
Blijburg aan Zee
 Strand West

Strand Rotterdam
 Strand aan de Maas

Strand Amersfoort
 Zandfoort aan de Eem

Strand (Internationaal)
 
Parijs
 
Mexico-Stad
 
Barcelona
 
Antwerpen

Stadsstrand nieuws!
 
Rotterdam
 
Groningen
 
Zoetermeer
 
Lent
 
Blerick
 Dordrecht


*
Info adverteerders
*
Oproep! stuur je foto's
*
Home / Terug / Start

Logo sponsor
€ 250,-
info@010webdesign.nl


Mexicanen genieten van stadsstrand op 2.250 meter hoogte MEXICO-STAD

4 april 2007
Honderdzeventig ton hagelwit zand is er gestort en er staan echte palmbomen, vijf verplaatsbare zwembaden, strandstoelen, watersproeiers die een vochtige zeebries simuleren en beeldschermen die films over de zee tonen. Deze week openen in het hartje van de miljoenenstad Mexico-stad vier kunstmatige stranden. Ze liggen meer dan 400 kilometer van de kust en 2.250 meter boven de zeespiegel.


Het eerste van de vier stadsstranden ging dinsdag open. Het ligt in een sportcentrum in het zuiden van de stad. Meteen streken er honderden bezoekers uit arme en middenklassebuurten neer, in zwempak en gewapend met strandballen, picknickmanden, radio's en camera's. De paasweek is dé vakantieperiode van het jaar voor de Mexicanen, en met gratis inkom kan het helemaal niet meer stuk.

"Het is zalig voor mensen zoals wij, die zich geen andere vakantie kunnen veroorloven. We gaan luieren met het gezin en ons voorstellen dat we aan de kust zijn", zegt schoonmaakster Elena Izquierdo.

De stranden zijn bedoeld voor wie tijdens de vakantie niet naar de kust kan of wil, zegt burgemeester Mayor Marcelo Ebrard. Dat geldt voor bijna acht van de negen miljoen inwoners van Mexico-stad. Maar de kunstmatige stranden trekken ook de Mexicaanse en buitenlandse toeristen aan die in de hoofdstad vakantie komen houden. Tijdens de paasweek zijn negentig procent van 40.000 hotelkamers in de stad volgeboekt.

Het enige wat niet in het plaatje past is de smog. In Mexico-stad en de deelstaat eromheen rijden alles bijeen 3 miljoen auto's rond. De overheid probeert er sinds begin jaren iets aan te doen, maar nog steeds sterven elk jaar 30.000 mensen voortijdig aan ziektes die met luchtvervuiling te maken hebben, en Mexico-stad is nog altijd een van de steden met het grootste smogprobleem ter wereld.


Auteur: Diego Cevallos.
(IPS)

Stadsstranden 
010Webdesign.nl in samenwerking met FunArt.nl